kiriman dari Oslo

apa perasaan korang bila dpt sms ‘org jauh’ yg berbunyi begini:

“Salam. hi awk,sihat?mm..awk..kita ada kirim brg kt razali ntok awk,zura n wani. t awk tlg amik dr razali ek. dia smp ptg ni. sok dah msk ofc la. t awk tlg ek pas kn pd zura n wani skali ek? xde apa pun nk bg..plastic yg ada tshirt hrc tu awk pny. then ada yg fm, bell bg kt zura. fm lg 1 utk wani. then ada coklat, amik sorang 1 ek. cme coklat oren tu awk tlg bg utk wani n zura ye…kita xdan nk beli byk2 yg oren tu. so, t awk share ngn zura ek. sori tau awk..nway, tq!”

mesti rasa biasa aje kan? atau pun rasa ‘ala, xde apa la tu’…tapi tidak bg especially ai kami 😀 …hati sgt melonjak girang….*yippieee*….

apa tak nye, plan asal ibu kaseh nk pos ke kl aje fm and shirt dr paris yg di kirim tempoh hari, tp ai mntak tangguh sbb shipping cost tu forsure mahal, mcm bole beli sehelai dua lagi shirt!…*see…moi sgt kedekut kan?*..muahahhahahaa…..

makanye, lepas blk melawat nenek dkt hukm, bergedong2 la ai bwk qistina tu naik dion office. selamatla ayah cik dia ada nk tolong dokong n layan2 karenah dia smbl2 mummy borak2 ngn aunty nad. sgt sexcited nk tgk isi dlm plastic bag tu (walaupun dah tahu apa barang yg ada dlm tu).

antara barang2 yg ada ialah:

chocs n fm

pics adalah dr acik oren. tq acik!

DSC00787

fm utk mummy

DSC00784

hrc shirts

DSC00785

from paris wit luv!

qis

qistina tryin to pose

qis

qis wit her 1st hrc shirt!!!!!!!

*sowi pics quality adelah tidak memberahikan sbb snap dr hp saje*

thanx a million utk kaseh, ibu kaseh n ayah kaseh…juga utk razali yg susah payah tlg bwk blk kl…hehehe….n tak lupa aunty nad sbb tlg bahagi2 kan parcel tu.(mudah keje shy :P)

kira blk dr dion terus singgah kt area klcc n drop by kt ofc acik oren utk pass kan kat dia coklat dia…acik oren, apekah ini bole dikira sebagai adiah besday awk? sure sronok sbb acik oren dapat adiah cekelat oren kan??wahhhh…berapa byk oren da ni??…eh tpi kan cekelat oren ni mmg sedap kan acik oren?? yg klakanye, ada cara la nk makan coklat ni…ikut kata ibu kaseh, kita kene baling dulu box coklat utk ceraikan isi2 kt dlm tu. awk nk tau tak ape yg kitorang buat?? kitorang siap amek pisau oke sbb nak ceraikan satu2 ‘isi’ oren tu..wakakakakakaka……sayang sgtla dengan rupa dia yg comel tu…nk makan pun sayang tau!..huhuhuuuu….

again….time kasih Kaseh and family!!!

eh baru prasan gambar2 adelah sgt besar tp malas la pulak nk edit blk….hampunnssss yea…

usana??

owh…apekah usana?….

anda bole google sendiri di sini (kes malas mau crite la..ekekekee)

oke la..takmo buang masa, just nk betau mrs imran yg ai dah dpt parcel dr u siang td.

esok adelah sgt excited nk cuci muka n makan essentials tu….nnti ai betau resultnye ye?….. wink..wink…

DSC00776

parcel itu

DSC00777

gigih mr imran balut yea?

DSC00778

my new cleanser....foam free u olls

DSC00780

essentials....ada 2 rupanye ek?

owh lupa pulak nk snap pic nutrimeal zura. baunye sgt mengancam setapppppp…..

nutrimeal

dutch choc anyone?

iklan maggi?

td citer2 psl ikan salmon ngn masita, pastu tetiba teringat iklan maggi asam laksa yg terbaru. mcm klaka pulak iklan tu..comel sungguh.
saya google kt youtube tp jumpa yg ini:

instead of yg disini: http://maggi.com.my/myway?src=maggi (korang klik la kt peti ais tu smp jumpa iklan dia ye)

 

apekahhhh????…..

Congrats Lina and Syah!

hurm….mood nk update blog tak mari la….tp b4 citer ni basi, baik la kita tepek2 gambar dulu ok?…

kejadian berlaku sabtu baru ni, lepas zohor. tempat kejadian ialah di rumah best buddy. yg plg best, dia gigih draw map email kt guest yg tak tau uma dia kat mana, siap ngn color2 lagi map tu. saye bagi 5 bintang utk dia..hehehe…

oke la..takmo bebel-bebel lagi…kata takde mood kan?…hhuhuu…

kita layan gambar saje oke?…

ni la mapnye
map

 

congrats!!!!
congrats!!!!
darah manis ni
darah manis ni
tiru aksi papa
tiru aksi papa
candid!
candid!
tgk apa tu?
tgk apa tu?
sukanye dia....
sukanye dia….
tunjuk apa tak tau
tunjuk apa tak tau
peace yo!
peace yo!
finally dpt gak aunty lina kiss kan?
finally dpt gak aunty lina kiss kan?
kami
kami
kami lagikk
kami lagikk
mereka
mereka
our little family
our little family
moga pjg jodoh korang!!!
moga pjg jodoh korang!!!

sgt classic kan pic yg ni?….oowhhhh saye sokkaaa!!!

hurm…..gambar2 sepanjang majlis berlangsung akan diupdate later ye?..blm transfer abes lg dlm hd. :p

Budak notti

Oke, ini ialah video yg diambil pagi td. Saye balik keje tgk dia tgh main sorang-sorang manakala papa dia masih asyik masyuk lena diulit mimpi dok tido-tido ayam 😀 Bila saye dtg dekat dia nk suruh dia salam n kiss saye, saye terbau sesuatu yg sgt eeeeeuuuuwwwww maknanya dah poo poo.
So dlm pada saye nk bukak tudung tu, dia ke dapur smbl tunjuk-tunjuk meja. Tu request nk makan vitamin n jus kurma tok guru la tu (saya dah start bagi dia multivitamin few months back n ini 1st bottle jus tok guru yg sy beli di kg time balik bulan puasa hari tu – nk abes dah, kene la beli stok baru). Lepas bagi makan tu, saye dokong n cuci mulut dia.
Tapi inilah hasilnye bila sy letak dia kt atas sinki tu. Aduilaaaaaa budak tecit, mmg suka menduga kesabaran org pagi-pagi. Yg tak bleh blah tu, saya mmg nk tergelak tgk aksi dia sbb dia pandang ala-ala muka tak bersalah pastu dok asik-asik pandang papa dia n panggil-panggil nama. Konon igt papa nk back up la dia wat salah… no-no-no-no….. (dalam tone no-no-no-no qistina)
Yg klaka jugak tu, dia bole nk pegang-pegang air tu…dia pikir air tu bole dipegang kot?…lolz…n jugak ada ati nk minum air paip tu pulak. Last-last habes bacah lencun!!..saya pun terus dukung dia bwk ke bilik air, mandikan sambil-sambil tu dia sambung lagi main air kt situ.
macam-macam gelagat anak-anak ni kan?… 😀

apekah delay itu satu petanda?? part 2

ok..entry ini adalah rentetan dr entry sebelum ni.

beberapa org kwn sgt teruja bila baca entry ini. bertalu2 ym bertnya soklan yg ala2 “shy pregnant ke?” ataupun “qistina nk dpt adik ke”

so here’s goes the result:

resultnye
resultnye

resultnye adelah sgt mengecewakan!!!…sy and hubby sgt excited nk tau hasilnye smp tak sempat2 nk tggu pagi esoknye. blk keje tu trs singgah farmasi, smp je rumah semangat n gigih ni p bilik air…aleh2 -ve???… hurm….mcm tak bole caye je result ni???

maka, pg td kami telah ke hospital az-zahra  (gigih kan pepagi kul 8 dah terpacak depan spital??)bila ckp ngn doktor yg period sy delay, doktor terus suruh sy wat pregnancy test tanpa sempat sy betau yg test sy mlm kemarin adalah -ve. tapi bila tgk result pun,hurm…. adelah…… -ve jugakkkkssss……. pelik la, sbb period sy tak penah delay smp 7hari mcm ni.

sy tnya doktor, dia ckp buat masa skg ni jgn ambil apa2 ubat or pil utk kasi period keluar dulu. kene tggu dlm seminggu lagi then if tak period jugak, kita wat pregnancy test lagi skali. dia ckp lg, maybe if sy pregnant pun, hcg hormon dlm badan is still very mild thats why kita tak nmpk resultnye. 

so chances sy sekarang ni adalah 50-50. sy sgt runsing bila tgk perut yg sgt bloated; extra ordinary!! adatla kan org tua2 ckp , if ‘kawan baik’ nk dtg, mmg perut mcm tu. tp in my case, ini adalah sgt pelik.

maka kawan2, siapa2 yg membaca or tersinggah kt page ni,(walau pun sy tau tak ramai yg baca..hehehe) if anda anda sudi memberikan pendapat/pandangan or dun’t mind to share ur experience/knowlegde, kindly drop me a line yea….pendapat anda sgt dihargai.

***tak sanggup rasanya menunggu dlm dilema mcm ni!!!!*** 

 

apekah delay itu satu petanda??

oke, period saya bulan ini adalah delay..patut2 period dlm 7 or 8hb mcm tu. tp ni dah 13hb tak period lagi. tak penah delay smp 5 hari mcm ni.

apekah ini mmg satu petanda not really a baby qistina mau dpt adik??

saya adelah sgt tak sabar nk tggu masa balik ni…nk beli pregnancy test, mau wat itu test.

ooowhhhhhh…tick…tock..tick…tock…..br jam 6.39pm…..lg 21 minit ni….aduhhh masa….