13 june 2009

sabtu lepas, kami semua p ke rumah iskandar n masita. diorang ni blk bercuti ke malaysia sbb kebetulan abang masita nk kawen, so alang2 dah balik tu, kitorang pun tak lepas kan peluang to pay them a visit.

rancangan awl sblm mereka blk tu, sbnrnya masita nk ajak g picnic kt memana air terjun kt kl ni mcm kt hulu langat la yg lg dekat ngn kitorang sume. tp plan tu kene cancel disebabkan cuaca dkt KL yg tak menentu sekarang ni. tambahan pulak takut tak sempat, terkejar2 n takut anak masing2 tak selesa. al maklum la, kitorang ni dah lama tak jumpa, so of course la byk mende nk diborakkan, gosip2 bagai, to catch up everyone n everything that we missed out.

finally, masita suggest agar acara lepakking di buat kt rumah diorang je, so kalo penat anak2 bole tido n selesa la utk budak2 ni. yg mak-mak n acik2 pulak bole la berborak sakan smbil landing2…ehehee…

waktu yang dijanji adalah dlm pukul 11am – 12pm dtg lepak. tp kitorang 1pm still kt rumah lagik..sowi la tuan rumah yea, bkn kami takmo dtg lebih awl, tp Mr Hubs kene standy hari jumaat ptg tu smp la ke sabtu pagi, pukul 5pagi br dia abes standy. So blk rumah pagi tu, dia qada’ tido dulu, shy nk kejut pon mcm kesian lak kt dia. jangan la kitorang janji mcm ke*i*g melayu ek? kelewatan amatlah dikesali.

smpi2 je rumah masita, tgk sume org dah ada…mereka2 adalah terdiri daripada wani; yg dtg ngn adik dia nama tak igt sapa, zura jugak bwk adiknye mina, wati yg br blk dr jepun pun ada, dia dtg dgn min dee our ex-colleague. tp tuan rumah aka iskandar xde la pulak, pergi kenduri kahwin kawan dia rupanya so Mr Hubs terpaksa la jadi kumbang sekejap kt situ. lucky dia dah kenal n bole kata mix around quite well la jugak ngn budak2 ofc ni kan?..so takde la rasa tersisih sgt bila kitorang berborak tu.

smpai2 je seperti biasa, perut kene isi dulu ye kengkawan. lepas salam2 dgn sume org, we’re off to the dining table…konsep makanan hari tu adalah pot luck yea..maka masing2 kene la bwk apa2 yg patut kan. wahhhhh meriah betul makanan. wani bwk nasi tomato yg yong dia masak, rendang tok all time-favorite kitaorang budak2 ofc ni, mak dia terror masak rendang wooo…heavennn i tell u…dal telur juga adelah di sponsor oleh wani…ehe.. zura pulak dipaksa rela utk bwk ayam masak merah.. mak dia yg masak la tapi..eheh..tuan rumah sediakan air,carbonated drinks pun ada, buah-buahan juge puding custard tak silap..amatla sedap di makan sebagai desert..heavannn jugakkkk..haha..wati n min pulak bwk junk food utk kudap kudap

ha..kami bwk apa??hehe..sy bwk mende yg senang je la…xde masa nk msk2 pagi tu. kitorang singgah je supermart kat area uma is tu beli drummets n nuggets je. itu yg paling senang n cepat. lps magrib tu, smbl2 lepak borak, p la goreng nuggets n drummets tu…hamboi2…igt kan tak laku, sbb bajet sume dah kenyang kan..aleh2 mcm goreng pisang panas la pulak…hihi…tak rugi kitorang suggest nk bwk kan?..

lepak punya lepak, borak punya borak…sedar tak sedar dah mlm sgt dah rupanya…maka kene la kitorang undur diri…

jgn la smp tuan rumah sound pulak kan?…”tak reti2 dah mlm ke?”…nnti mana nk letak muka pulak kan?..huhu….

kejap sgt masa berlalu la…tak puas betul spend masa ngn geng2 yg best ni….budak2 bujang tu gerak blk dlm pkl 10 kot, kitorang pulak dlm pukul 11pm.

all in all….masa yg dispend hari tu mmg la sgt bestttt… tak sabar nk tggu is n masita juga kaseh blk thn depan! time tu nnti kaseh n qistina dah besar da, so bole la depa geng sama2..ehe..

abaikan expressi muka ku itu

abaikan expressi muka ku itu

 

 

Advertisements

MSK get 2 gather

14 june09
banner

Perghhhhh….akhirnya dpt jugak nk update blog ni…dr sehari ke sehari asik tertangguh je jadinya… Cerita yg panas,hangat sensasi pon dah jadi ala2 suam2 kuku je la ni..tp apa pun, saya masih tetap bersemangat jugak nk update apa aktiviti kami pada weekend yg lepas… Heheee…

Ha…nmpak banner kt atas tu kan??kalau nk tau…itu la aktiviti kami pagi ahad lepas yg dianjurkan oleh mommy lyna aka mysuperkids. Walau pon pada mulanya saya adalah sgt excited nk join itu gathering, tapi on second thought tetiba rasa segan yg amat, sebab tak kenal sesiapa pun except mommy lyna!! Tapi bila dah campur tolak bahagi darab sume, tambahan pulak Bi xde halangan, maka misi diteruskan jugak… kat bawah ni chronology@sinopsis apa yg berlaku sepanjang pagi tu:

6.45am – br terjaga(akibat keletihan yg amat sbb hari semalam aktiviti berjimba kt uma masita). Bgn2 terus p dapur. Gigih tu pi goreng drummet n nuggets walaupon bgn lambat, sbb dah janji ngn lyna nk bwk mende2 tu.. nama pun potluck kan? Tak syok la kalo kita dtg makan je kan?…mana nk letak muka weyyy??

9.00am – baru siap2 nk bertolak dr rumah..bajet2 mmg akan missed la gath tu…coz kami delay satu jam dr jadual. Tp tetap gak semangat nk pegi ni..hihi

10.00 – kami selamat smp ke tasik s.alam tu….nampak la 2-3 bloggers jugak yg baru smpi, happy sebab bukan kitorang je yg lmbt so takde la malu sgt

Lepas salam2 ngn tuan rumah n 1-2 bloggers yg ada sebelah2 kitorang tu, maka kami cr port nk landingkan tikar..nk picnic kata kan? Dah dapat port baek, kami isi perut la apa lagik…sgt lapar oke?…maka perut haruslah di isi dulu. Makanan sgt la byk, smp tak tau nk pilih yg mana, sume adalah sedap2 juge J

si comel

IMG_1110

hafiy dan abiynye; zainul

papa wat apa tu ek?

papa wat apa tu ek?

Kan td dah ckp yg kitorang ni dtg lmbt, maka ice breaking session kitorang melepasss..mmg lagi la malu2 kucing! Tp itu tak dijadikan alasan utk tak enjoy gath ni..

Time games tu saya pulun habes-habesan. Plg best time games utk family tu..enjoy sgt la… cik yaya yg conduct game ni dimana kaum ibu kene kumpul satu grup, begitu jugak ngn kaum bapa..game tu aku tak tau nama dia, tp yang pasti kene peluk each other mengikut arahan yg yaya bagi..

IMG_1128

time ni ibu-ibu still ramai yg blm dismiss dr game peluk-peluk ni..

IMG_1129

tu dia...jom kita pakat ramai2 cr geng nk peluk sebelum kene buang dr game ni..

geng ayah2 tggl 3-4 kerat ni je. papa pulak dah kene dismiss..haha

geng ayah2 tggl 3-4 kerat ni je. papa pulak dah kene dismiss..haha

Lepas habes game2 sume, sesi beramas mesra bagai, tiba lah masa nk blk..tp before bersurai tu wajib la acara bergambar kan?…akan jadi peristiwa “Hari Ini Dalam Sejarah” bagi saya n juga blogger2 di MSK gathering ni nnti. =)

antara blogger2 yg hadir

antara blogger2 yg hadir

saya bersama azzamoro

saya bersama azzamoro

cheeky qistina

cheeky qistina

3 of us

3 of us

baby qis @ playground

last week, mommy sajer plan nk bwk qis turun bawah main2 kat playround. kebetulan papa pun blk awl, so dia join kita sekali.

smpai je kat situ, tgk2 our neighbour pun ada sekali kat situ; bwk ank dia main jugak. makanya berjemaah la kita kat situ… qis

excited sgt tgk mainan2 kt situ, walaupun dia tak kenal satu apa mainan tu 😛 tambah lagi excited bila tgk ramai pulak budak2 dok

main kejar2 n lompat2 kt situ, dia punn nk melompat jugak….hai la anak mommy nie….sabar ye sayang, kamu tak pandai jalan lagi

tu, nnti jatuh luka kan susahhh…tujaan kami bwk dia ke situ pun mmg kebetulan nk bagi dia practise berjalan ngn push walker dia

tu and kasi dia explore rumput2 kat situ skali…

IMG_0613

budak excited nk berjalan

tak cukup ngn ajar qis berjalan, mommy n papa sempat lagi sembang petang dgn unlce azhar n wife dia tau! citer-citer bab camera

la kebanyakannya. rupa2nya abg azhar ni dulu penah gaks belajar2 and gunakan dslr camera n penah wat freelance utk wedding!

ha..lepas ni bole la belajar sket2 dgn dia…wah makin excited lak mommy skg ni..hehe…hurm…end up, smp nk magrib tu jugak la

kami melepak kt situ

IMG_0636

IMG_0669

takat posing kat sini bole la, tp jgn suruh anak mak slide dalam tu ye!

IMG_0653mak-mak bersembang, anak-anak jgn meyampuk pandai2 main sendiri 😛

IMG_0676lepas dah penat nyembang n gosip-gosipan, apa kata kita pekena ayaq ais dulu naaa!!!