iklan maggi?

td citer2 psl ikan salmon ngn masita, pastu tetiba teringat iklan maggi asam laksa yg terbaru. mcm klaka pulak iklan tu..comel sungguh.
saya google kt youtube tp jumpa yg ini:

instead of yg disini: http://maggi.com.my/myway?src=maggi (korang klik la kt peti ais tu smp jumpa iklan dia ye)

 

apekahhhh????…..

Advertisements

Congrats Lina and Syah!

hurm….mood nk update blog tak mari la….tp b4 citer ni basi, baik la kita tepek2 gambar dulu ok?…

kejadian berlaku sabtu baru ni, lepas zohor. tempat kejadian ialah di rumah best buddy. yg plg best, dia gigih draw map email kt guest yg tak tau uma dia kat mana, siap ngn color2 lagi map tu. saye bagi 5 bintang utk dia..hehehe…

oke la..takmo bebel-bebel lagi…kata takde mood kan?…hhuhuu…

kita layan gambar saje oke?…

ni la mapnye
map

 

congrats!!!!
congrats!!!!
darah manis ni
darah manis ni
tiru aksi papa
tiru aksi papa
candid!
candid!
tgk apa tu?
tgk apa tu?
sukanye dia....
sukanye dia….
tunjuk apa tak tau
tunjuk apa tak tau
peace yo!
peace yo!
finally dpt gak aunty lina kiss kan?
finally dpt gak aunty lina kiss kan?
kami
kami
kami lagikk
kami lagikk
mereka
mereka
our little family
our little family
moga pjg jodoh korang!!!
moga pjg jodoh korang!!!

sgt classic kan pic yg ni?….oowhhhh saye sokkaaa!!!

hurm…..gambar2 sepanjang majlis berlangsung akan diupdate later ye?..blm transfer abes lg dlm hd. :p

Budak notti

Oke, ini ialah video yg diambil pagi td. Saye balik keje tgk dia tgh main sorang-sorang manakala papa dia masih asyik masyuk lena diulit mimpi dok tido-tido ayam 😀 Bila saye dtg dekat dia nk suruh dia salam n kiss saye, saye terbau sesuatu yg sgt eeeeeuuuuwwwww maknanya dah poo poo.
So dlm pada saye nk bukak tudung tu, dia ke dapur smbl tunjuk-tunjuk meja. Tu request nk makan vitamin n jus kurma tok guru la tu (saya dah start bagi dia multivitamin few months back n ini 1st bottle jus tok guru yg sy beli di kg time balik bulan puasa hari tu – nk abes dah, kene la beli stok baru). Lepas bagi makan tu, saye dokong n cuci mulut dia.
Tapi inilah hasilnye bila sy letak dia kt atas sinki tu. Aduilaaaaaa budak tecit, mmg suka menduga kesabaran org pagi-pagi. Yg tak bleh blah tu, saya mmg nk tergelak tgk aksi dia sbb dia pandang ala-ala muka tak bersalah pastu dok asik-asik pandang papa dia n panggil-panggil nama. Konon igt papa nk back up la dia wat salah… no-no-no-no….. (dalam tone no-no-no-no qistina)
Yg klaka jugak tu, dia bole nk pegang-pegang air tu…dia pikir air tu bole dipegang kot?…lolz…n jugak ada ati nk minum air paip tu pulak. Last-last habes bacah lencun!!..saya pun terus dukung dia bwk ke bilik air, mandikan sambil-sambil tu dia sambung lagi main air kt situ.
macam-macam gelagat anak-anak ni kan?… 😀

apekah delay itu satu petanda?? part 2

ok..entry ini adalah rentetan dr entry sebelum ni.

beberapa org kwn sgt teruja bila baca entry ini. bertalu2 ym bertnya soklan yg ala2 “shy pregnant ke?” ataupun “qistina nk dpt adik ke”

so here’s goes the result:

resultnye
resultnye

resultnye adelah sgt mengecewakan!!!…sy and hubby sgt excited nk tau hasilnye smp tak sempat2 nk tggu pagi esoknye. blk keje tu trs singgah farmasi, smp je rumah semangat n gigih ni p bilik air…aleh2 -ve???… hurm….mcm tak bole caye je result ni???

maka, pg td kami telah ke hospital az-zahra  (gigih kan pepagi kul 8 dah terpacak depan spital??)bila ckp ngn doktor yg period sy delay, doktor terus suruh sy wat pregnancy test tanpa sempat sy betau yg test sy mlm kemarin adalah -ve. tapi bila tgk result pun,hurm…. adelah…… -ve jugakkkkssss……. pelik la, sbb period sy tak penah delay smp 7hari mcm ni.

sy tnya doktor, dia ckp buat masa skg ni jgn ambil apa2 ubat or pil utk kasi period keluar dulu. kene tggu dlm seminggu lagi then if tak period jugak, kita wat pregnancy test lagi skali. dia ckp lg, maybe if sy pregnant pun, hcg hormon dlm badan is still very mild thats why kita tak nmpk resultnye. 

so chances sy sekarang ni adalah 50-50. sy sgt runsing bila tgk perut yg sgt bloated; extra ordinary!! adatla kan org tua2 ckp , if ‘kawan baik’ nk dtg, mmg perut mcm tu. tp in my case, ini adalah sgt pelik.

maka kawan2, siapa2 yg membaca or tersinggah kt page ni,(walau pun sy tau tak ramai yg baca..hehehe) if anda anda sudi memberikan pendapat/pandangan or dun’t mind to share ur experience/knowlegde, kindly drop me a line yea….pendapat anda sgt dihargai.

***tak sanggup rasanya menunggu dlm dilema mcm ni!!!!*** 

 

apekah delay itu satu petanda??

oke, period saya bulan ini adalah delay..patut2 period dlm 7 or 8hb mcm tu. tp ni dah 13hb tak period lagi. tak penah delay smp 5 hari mcm ni.

apekah ini mmg satu petanda not really a baby qistina mau dpt adik??

saya adelah sgt tak sabar nk tggu masa balik ni…nk beli pregnancy test, mau wat itu test.

ooowhhhhhh…tick…tock..tick…tock…..br jam 6.39pm…..lg 21 minit ni….aduhhh masa….

shopping

hehehe…tajuk nk gempak je kan?….padehal takde apa pun.

entry ni entry selingan je disebab kan blog ni dah bersawang sgt da…

utk ibu kaseh yg nk tgk pic latest qistina, shy tak up pic dulu, so awk tgk la vid ni je dulu k?

nnti free kita up pic dia pulak k?

vid ni kita amek time p shopping raya aritu, 1st time lepas kan dia berjln sendiri camtu kt public sejak2 dia dah pandai jln ni.

amboiiiii bukan main excited lg ank mummy ni tau!! smp org yg lalu lalang sume terpksa benti nk bg laluan kt vip kecik ni.

qistina pun mmg seronok hari tu, dr pg smp petang dok tawaf satu klcc shopping barang2 n baju raya dia. risau jugak kalo2 dia wat perangai bila penat sbb lama sgt dlm mall, tp alhamdulillah dia ok. dah boring dok dlm stroller, kitorang gilir2 dukung ataupun biarkan dia free je berjln, tp mmg most of the time dia nk berjalan je la, al maklum la budak baru dpat kaki la katakan 😛

p/s: “ok ibu kaseh, tu je update qistina kali ni, jgn rindu2 qis lagi ok?

luv u,

qistina”