13 june 2009

sabtu lepas, kami semua p ke rumah iskandar n masita. diorang ni blk bercuti ke malaysia sbb kebetulan abang masita nk kawen, so alang2 dah balik tu, kitorang pun tak lepas kan peluang to pay them a visit.

rancangan awl sblm mereka blk tu, sbnrnya masita nk ajak g picnic kt memana air terjun kt kl ni mcm kt hulu langat la yg lg dekat ngn kitorang sume. tp plan tu kene cancel disebabkan cuaca dkt KL yg tak menentu sekarang ni. tambahan pulak takut tak sempat, terkejar2 n takut anak masing2 tak selesa. al maklum la, kitorang ni dah lama tak jumpa, so of course la byk mende nk diborakkan, gosip2 bagai, to catch up everyone n everything that we missed out.

finally, masita suggest agar acara lepakking di buat kt rumah diorang je, so kalo penat anak2 bole tido n selesa la utk budak2 ni. yg mak-mak n acik2 pulak bole la berborak sakan smbil landing2…ehehee…

waktu yang dijanji adalah dlm pukul 11am – 12pm dtg lepak. tp kitorang 1pm still kt rumah lagik..sowi la tuan rumah yea, bkn kami takmo dtg lebih awl, tp Mr Hubs kene standy hari jumaat ptg tu smp la ke sabtu pagi, pukul 5pagi br dia abes standy. So blk rumah pagi tu, dia qada’ tido dulu, shy nk kejut pon mcm kesian lak kt dia. jangan la kitorang janji mcm ke*i*g melayu ek? kelewatan amatlah dikesali.

smpi2 je rumah masita, tgk sume org dah ada…mereka2 adalah terdiri daripada wani; yg dtg ngn adik dia nama tak igt sapa, zura jugak bwk adiknye mina, wati yg br blk dr jepun pun ada, dia dtg dgn min dee our ex-colleague. tp tuan rumah aka iskandar xde la pulak, pergi kenduri kahwin kawan dia rupanya so Mr Hubs terpaksa la jadi kumbang sekejap kt situ. lucky dia dah kenal n bole kata mix around quite well la jugak ngn budak2 ofc ni kan?..so takde la rasa tersisih sgt bila kitorang berborak tu.

smpai2 je seperti biasa, perut kene isi dulu ye kengkawan. lepas salam2 dgn sume org, we’re off to the dining table…konsep makanan hari tu adalah pot luck yea..maka masing2 kene la bwk apa2 yg patut kan. wahhhhh meriah betul makanan. wani bwk nasi tomato yg yong dia masak, rendang tok all time-favorite kitaorang budak2 ofc ni, mak dia terror masak rendang wooo…heavennn i tell u…dal telur juga adelah di sponsor oleh wani…ehe.. zura pulak dipaksa rela utk bwk ayam masak merah.. mak dia yg masak la tapi..eheh..tuan rumah sediakan air,carbonated drinks pun ada, buah-buahan juge puding custard tak silap..amatla sedap di makan sebagai desert..heavannn jugakkkk..haha..wati n min pulak bwk junk food utk kudap kudap

ha..kami bwk apa??hehe..sy bwk mende yg senang je la…xde masa nk msk2 pagi tu. kitorang singgah je supermart kat area uma is tu beli drummets n nuggets je. itu yg paling senang n cepat. lps magrib tu, smbl2 lepak borak, p la goreng nuggets n drummets tu…hamboi2…igt kan tak laku, sbb bajet sume dah kenyang kan..aleh2 mcm goreng pisang panas la pulak…hihi…tak rugi kitorang suggest nk bwk kan?..

lepak punya lepak, borak punya borak…sedar tak sedar dah mlm sgt dah rupanya…maka kene la kitorang undur diri…

jgn la smp tuan rumah sound pulak kan?…”tak reti2 dah mlm ke?”…nnti mana nk letak muka pulak kan?..huhu….

kejap sgt masa berlalu la…tak puas betul spend masa ngn geng2 yg best ni….budak2 bujang tu gerak blk dlm pkl 10 kot, kitorang pulak dlm pukul 11pm.

all in all….masa yg dispend hari tu mmg la sgt bestttt… tak sabar nk tggu is n masita juga kaseh blk thn depan! time tu nnti kaseh n qistina dah besar da, so bole la depa geng sama2..ehe..

abaikan expressi muka ku itu

abaikan expressi muka ku itu

 

 

Advertisements

7 Responses

  1. hahha…tak bleh balha betol bile tgk gmbr tu awk..ekekek..
    kelakar betol..eheh..ntah apala yg awk tgh buat time tu kan..
    anyway.. sgt enjoy moment2 haritu.. dapat lepak n borak2.. hope len kali leh gath camtu lagi..

  2. Hi Shy 🙂

    I know you, Babe ada cerita u jemput gi birthday ur daughter, but masa tu i busy with paperworks 🙂

    dulu-dulu masa i kat blogspot pun u penah komen kan? 🙂

    thanks for adding me kat FB, and feel free to link my blog, your blog will be autolinked at my blog too 🙂

    Btw salam perkenalan too… 🙂

    • hi Leed, it ok…maybe next time kita leh jumpa kan?..

      yup….i follow ur blog since u dkt blogspot lagik..tp cam bese la…silent reader je…pastu ada la kot 1-2 terlajak komen..hihi..

      owh…thx for approving!…nice knowing u… 🙂

    • kahkahkah….smp arini pon still tak leh igt apa yg kita tgh wat tu awk…hikhik…
      yup2…sgt best lepak aritu…kitarong tggu awk blk next year pulak k?….kita lepak smp lebam lagi!!yaahooo…

  3. awat tutup muka, yaya nak tgk la…..
    happy jumpa u di msk gathering walau tak dpt borak2.

    • hi yaya!…tutup muka segan rambut cam ha**p*h..hahaa….

      yup..mmg happy p gath ritu…niat kt hati ni mmg nk borak2 tp segan….tak kenal….maybe kt sarakids bole la kita borak!..haha…

  4. ahh tak pemes laa nama wani
    boh acik oren laaa
    kihkih baru pemes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: