kiriman dari Oslo

apa perasaan korang bila dpt sms ‘org jauh’ yg berbunyi begini:

“Salam. hi awk,sihat?mm..awk..kita ada kirim brg kt razali ntok awk,zura n wani. t awk tlg amik dr razali ek. dia smp ptg ni. sok dah msk ofc la. t awk tlg ek pas kn pd zura n wani skali ek? xde apa pun nk bg..plastic yg ada tshirt hrc tu awk pny. then ada yg fm, bell bg kt zura. fm lg 1 utk wani. then ada coklat, amik sorang 1 ek. cme coklat oren tu awk tlg bg utk wani n zura ye…kita xdan nk beli byk2 yg oren tu. so, t awk share ngn zura ek. sori tau awk..nway, tq!”

mesti rasa biasa aje kan? atau pun rasa ‘ala, xde apa la tu’…tapi tidak bg especially ai kami 😀 …hati sgt melonjak girang….*yippieee*….

apa tak nye, plan asal ibu kaseh nk pos ke kl aje fm and shirt dr paris yg di kirim tempoh hari, tp ai mntak tangguh sbb shipping cost tu forsure mahal, mcm bole beli sehelai dua lagi shirt!…*see…moi sgt kedekut kan?*..muahahhahahaa…..

makanye, lepas blk melawat nenek dkt hukm, bergedong2 la ai bwk qistina tu naik dion office. selamatla ayah cik dia ada nk tolong dokong n layan2 karenah dia smbl2 mummy borak2 ngn aunty nad. sgt sexcited nk tgk isi dlm plastic bag tu (walaupun dah tahu apa barang yg ada dlm tu).

antara barang2 yg ada ialah:

chocs n fm

pics adalah dr acik oren. tq acik!

DSC00787

fm utk mummy

DSC00784

hrc shirts

DSC00785

from paris wit luv!

qis

qistina tryin to pose

qis

qis wit her 1st hrc shirt!!!!!!!

*sowi pics quality adelah tidak memberahikan sbb snap dr hp saje*

thanx a million utk kaseh, ibu kaseh n ayah kaseh…juga utk razali yg susah payah tlg bwk blk kl…hehehe….n tak lupa aunty nad sbb tlg bahagi2 kan parcel tu.(mudah keje shy :P)

kira blk dr dion terus singgah kt area klcc n drop by kt ofc acik oren utk pass kan kat dia coklat dia…acik oren, apekah ini bole dikira sebagai adiah besday awk? sure sronok sbb acik oren dapat adiah cekelat oren kan??wahhhh…berapa byk oren da ni??…eh tpi kan cekelat oren ni mmg sedap kan acik oren?? yg klakanye, ada cara la nk makan coklat ni…ikut kata ibu kaseh, kita kene baling dulu box coklat utk ceraikan isi2 kt dlm tu. awk nk tau tak ape yg kitorang buat?? kitorang siap amek pisau oke sbb nak ceraikan satu2 ‘isi’ oren tu..wakakakakakaka……sayang sgtla dengan rupa dia yg comel tu…nk makan pun sayang tau!..huhuhuuuu….

again….time kasih Kaseh and family!!!

eh baru prasan gambar2 adelah sgt besar tp malas la pulak nk edit blk….hampunnssss yea…

Advertisements

Birthday here and there

Isnin lepas kami telah ke IKEA untuk perjimbaan sebelum puasa dan juga untuk meraikan birthday cik zura. It’s a pre-birthday celebration actually 🙂

Tak mau citer pjg2 sgt sbb xde idea.. 😛

So kita layan gambar je nnti yea?…

Ooopsss…btw, something unexpected happened time kitorang otw ke Ikea; tiba2 keta zura mati tgh-tgh alam, slmt sempat drive ke bahu jalan! Tengok-tengok temperature kereta dah

HIGHHHHH…..giler cuak sume org time tu…skali tgk2 rupanya sbb penutup radiator tak tutup daaa!!!!

Satu yang pasti, selamat la kitorang time tu ada kat dalam UM, betul2 dekat traffic light Dewan Tunku Canselor tu ha. Konon nak ikut situ sbb nk lalu short-cut; boleh keluar terus kat gate damansara so tak payah la lalu kerinchi link sbb nk ngelat tol. 😛  Kalau la dibuatnya ada tgh2 hiway, keta mati tgh jalan gitu, agak azab eyh nk tolak??mana lagik nk cari air bagai.hehe..

Maka 2 trip jugak saya & adik zura; mina ke toilet utk ambil air kasi radiator tu penuh balik.

Smp je kat Curve, kami pegi beli tiket dulu kt cineleisure. Tak lama lepas tu acik oren ngn anak buah dia yg baru lepas baik dari H1N1 tu pun smp. So trs la snap gambar dulu 2-3 keping then baru masuk cinema. Kami telah menonton movie Aliens in the Attic. Aduhhhhh….nk pecah perut kitorang gelakkkkkk….lawakkkk tak ingat punya…overall sgt fun la movie tu. Recommended kalo nk bawak budak kecik coz kami yg besar ni pun tgk ketawa berbahak-bahak…

                                                                                                488225_1020_A                

Lepas menonton wayang gambar (ayat skema kan?), kami terus ke Ikea utk menikmati meatball kt situ pulak. Sebelum ke café ikea, sy telah singgah ke sini utk membeli cupcakes sebagai desert nnti.


 

Owh pada hari ini, 19 Ogos ada lah birthday 2 orang yg rapat dengan saya iaitu Nisa; adik saya dan juga Azura; ofcmate saya.

Last but not least, mari kita nyanyi sama-sama

                Happy birthday to you,

                Happy birthday to you,

                Happy birthday to Nisa and Zura,

                Happy birthday to you!!!!!

“semoga koraqng berdua panjang umur, murah rezeki, cepat kahwin and bahagia dunia akhirat..aminnn”

 

Ini adalah present yg saya bagi utk depa-depa berdua ni

 

Nisa dapat yg ini:

                                                                 verawangperfume                     

 

Zura pulak dapat yg ini:

                                                                                   jlopez_deseo-perfume          

 

***hopefully anda-anda yang telah diraikan pada hari tersebut gumbira yea?***