Happy Anniversary B!

 

Happy anniversary b!!!!!

 

I think it’s still NOT too late to blog about this. 😀

Yes, as the entry titled, it’s our 2nd wedding anniversary this month. To be exact it was on 07/07/2009.

So it is indeed not too late eyh? To commenced the anniversary, we planned for our 2nd honeymoon too!. Yes, 2nd honeymoon for the 2nd anniversary :p

But first of all let me post our wedding piccas here, the 1st honeymoon and followed by the 2nd one which was recently  

*

*

*

time nikah

batal air sembahyang

 

berarak

berarak

 

reception n cuppies

reception n cuppies

 

the clans

the clan

 

@ kuta beach, bali

@ kuta beach, bali

 

us

us

 

the lovers

the lovers

 

imm sukhumvit bangkok

imm sukhumvit bangkok

 

boat cruise @ chao phraya river

boat cruise @ chao phraya river

 

anniversary dinner @ chaweng beach

anniversary dinner @ chaweng beach

 

my heart & soul

my heart & soul

 

heheeee

heheeee

 

i L0Ve you to bits honey!

i L0Ve you to bits honey!

 

the so called backpackers

the so called backpackers

from him to her :)
from him to her 🙂
*
*
*
*
*

 “Just so you know B, how i LOOOVVEEE you soooo muchhhh!!!!!!!!!!! till the end of my lifeeee…

you are my heart and soul, my best friend, my sparring partner, my tension released buddy, my ups n down mate and my etc etc etc…the list goes on and on…”
*
*
*
i prays for our happiness; world and eternity
ameen…
isterimu
Advertisements

Baby qis 1st haircut

3 july 2009

Mula-mula sekali, sorry kalo entry kali ni asik2 citer pasal qistina. Heheee…bkn apa, kejadian berlaku dah lama cuma xde masa nk update blog ni. Kali ni mummy qada’ sume cite psl qis before mummy citer psl gate away mummy n papa ok? Before mummy n papa p bercuti haritu, kami semua ke saloon utk potong rambut. Atas nasihat beberapa orang, kami tak jadi nk botakkan kepala si kecik ni sbb mereka cakap rambut baby mmg begitu, kecik2 ni mmg tak lebat nnti dah besar dia akan jadi ok. Maka kami pun decide utk trim je rambut bb qis.

 Petang tu, lepas amek maklang blk keje,kita terus shoot ke pandan indah. Bergegas naik highway bagai, tapi hampesss..tak tau kenapa hari tu satu KL jln sume jammed. Aduhhh sakit otak n kepala ok?.. dah lama pegi balik keje tak penah jumpa jalan jammed, aleh2 masuk KL bole sangkut lak haritu. Betul2 menduga kesabaran; bukan apa, risau kalau2 saloon tu tutup pulak. Naseb kami mmg baik haritu sbb smp saloon tgk2 customer ramai, so ada harapan lagik. Masuk saloon, kene tggu 5min je walaupon ramai org, nasib baik!

Amoi tu potong rambut papa dulu. Sementara tggu papa siap, qis poopoo la pulakkkk…so mummy pun cuci n buatkan susu utk qis supaya nnti senang kalo qis meragam mummy sumbat je botol tu..ehee.. habes turn papa, smp la turn qis pulak. Mula-mula qis ok je duduk kat kerusi tu. Bila cina tu start je pegang gunting n potong rambut kamu, adoyaiii… kamu punya la menangis satu kedai pandang ok? Yang lawaknya, kat mana amoi tu tuju gunting dia, kat situ la kamu ni nk pandang. Dah tu, tak ke payah amoi tu nk potong kan? Seksa ok?..last2 dpt trim rambut belakang n tepi2 je…mummy igt nk suruh amoi tu trim sket kamu punya fringe, tp tak bolela bila kamu asik meronta2 je…takut gunting tu masuk mata kamu pulak nnti.

Bila dah siap potong tu, turn mummy la pulak kan? Lepas tu elok je kamu duduk atas riba papa smbl makan biskut tiger; takde nanges2 lagik. Mummy sure kamu tgh lapar sbb smp 3 keping awk belasah ok?

Now kita layan picas n vid pulak.

 

mula2 ok lagi

mula2 ok lagi

dia nervous dah ni

dia nervous dah ni

shot dr belakang

shot dr belakang

tgk mummy pulak

tgk mummy pulak

laparnya dia

laparnya dia

qis wit papa

qis wit papa

Baby Qis dengan spaghettinya

20 June 2009

 

Video ni dirakam semasa mummy, tok ma and baby qis berjumpa dgn my ex-aunty, Busu Bibah.

Time ni qis beriya-iya nk makan sendiri, tak mau mummy suapkan kamu. Disebabkan tak nak keadaan jagi huru hara, so I let you to eat by yourself.

Sudahnya bukan kamu yg makan semua, mummy yakin 80% spag tu bib kamu n meja yg makan! Hahaa… tak kesah la kan, janji kamu happy! 🙂

Now kita layankan vid tu ok?

 

yeahhh

yeahhh

 

suke yea?

suke yea?

DSC00609

nyumm nyumm

DSC00608

kita makan lagik!!