Baby qis 1st haircut

3 july 2009

Mula-mula sekali, sorry kalo entry kali ni asik2 citer pasal qistina. Heheee…bkn apa, kejadian berlaku dah lama cuma xde masa nk update blog ni. Kali ni mummy qada’ sume cite psl qis before mummy citer psl gate away mummy n papa ok? Before mummy n papa p bercuti haritu, kami semua ke saloon utk potong rambut. Atas nasihat beberapa orang, kami tak jadi nk botakkan kepala si kecik ni sbb mereka cakap rambut baby mmg begitu, kecik2 ni mmg tak lebat nnti dah besar dia akan jadi ok. Maka kami pun decide utk trim je rambut bb qis.

 Petang tu, lepas amek maklang blk keje,kita terus shoot ke pandan indah. Bergegas naik highway bagai, tapi hampesss..tak tau kenapa hari tu satu KL jln sume jammed. Aduhhh sakit otak n kepala ok?.. dah lama pegi balik keje tak penah jumpa jalan jammed, aleh2 masuk KL bole sangkut lak haritu. Betul2 menduga kesabaran; bukan apa, risau kalau2 saloon tu tutup pulak. Naseb kami mmg baik haritu sbb smp saloon tgk2 customer ramai, so ada harapan lagik. Masuk saloon, kene tggu 5min je walaupon ramai org, nasib baik!

Amoi tu potong rambut papa dulu. Sementara tggu papa siap, qis poopoo la pulakkkk…so mummy pun cuci n buatkan susu utk qis supaya nnti senang kalo qis meragam mummy sumbat je botol tu..ehee.. habes turn papa, smp la turn qis pulak. Mula-mula qis ok je duduk kat kerusi tu. Bila cina tu start je pegang gunting n potong rambut kamu, adoyaiii… kamu punya la menangis satu kedai pandang ok? Yang lawaknya, kat mana amoi tu tuju gunting dia, kat situ la kamu ni nk pandang. Dah tu, tak ke payah amoi tu nk potong kan? Seksa ok?..last2 dpt trim rambut belakang n tepi2 je…mummy igt nk suruh amoi tu trim sket kamu punya fringe, tp tak bolela bila kamu asik meronta2 je…takut gunting tu masuk mata kamu pulak nnti.

Bila dah siap potong tu, turn mummy la pulak kan? Lepas tu elok je kamu duduk atas riba papa smbl makan biskut tiger; takde nanges2 lagik. Mummy sure kamu tgh lapar sbb smp 3 keping awk belasah ok?

Now kita layan picas n vid pulak.

 

mula2 ok lagi

mula2 ok lagi

dia nervous dah ni

dia nervous dah ni

shot dr belakang

shot dr belakang

tgk mummy pulak

tgk mummy pulak

laparnya dia

laparnya dia

qis wit papa

qis wit papa

Advertisements

4 Responses

  1. comel je gambar qis ngn ad tu la..ehehe.. ala2 cam anak papa la plak..huhu..

  2. alalalala..comey nyer dier..mm 1st time harus la dier neves..tak sabar nak tgk rambut baru qistina…

  3. ibu kaseh: awk….mcm tu la si kecik ni kt rumah. mmg anak papa la….hehhee…

    acik juju: hehheee…dulu cukur rambut dia, dia kecik lagik tak tau apa. skg ni dah pandai da…tu yg meronta2 tu. habes diikutnya hala tuju tgn amoi tu, sebuk nk tgk apa dia buat…lolzzz…

  4. salam,
    saya masih belum berani bawa anak saya gunting rambut..
    takut dia mengamuk sakan kat kedai tu.. 😛
    tapi, satu hari nanti mesti kena bawa jugak… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: