kiriman dari Oslo

apa perasaan korang bila dpt sms ‘org jauh’ yg berbunyi begini:

“Salam. hi awk,sihat?mm..awk..kita ada kirim brg kt razali ntok awk,zura n wani. t awk tlg amik dr razali ek. dia smp ptg ni. sok dah msk ofc la. t awk tlg ek pas kn pd zura n wani skali ek? xde apa pun nk bg..plastic yg ada tshirt hrc tu awk pny. then ada yg fm, bell bg kt zura. fm lg 1 utk wani. then ada coklat, amik sorang 1 ek. cme coklat oren tu awk tlg bg utk wani n zura ye…kita xdan nk beli byk2 yg oren tu. so, t awk share ngn zura ek. sori tau awk..nway, tq!”

mesti rasa biasa aje kan? atau pun rasa ‘ala, xde apa la tu’…tapi tidak bg especially ai kami ūüėÄ …hati sgt melonjak girang….*yippieee*….

apa tak nye, plan asal ibu kaseh nk pos ke kl aje fm and shirt dr paris yg di kirim tempoh hari, tp ai mntak tangguh sbb shipping cost tu forsure mahal, mcm bole beli sehelai dua lagi shirt!…*see…moi sgt kedekut kan?*..muahahhahahaa…..

makanye, lepas blk melawat nenek dkt hukm, bergedong2 la ai bwk qistina tu naik dion office. selamatla ayah cik dia ada nk tolong dokong n layan2 karenah dia smbl2 mummy borak2 ngn aunty nad. sgt sexcited nk tgk isi dlm plastic bag tu (walaupun dah tahu apa barang yg ada dlm tu).

antara barang2 yg ada ialah:

chocs n fm

pics adalah dr acik oren. tq acik!

DSC00787

fm utk mummy

DSC00784

hrc shirts

DSC00785

from paris wit luv!

qis

qistina tryin to pose

qis

qis wit her 1st hrc shirt!!!!!!!

*sowi pics quality adelah tidak memberahikan sbb snap dr hp saje*

thanx a million utk kaseh, ibu kaseh n ayah kaseh…juga utk razali yg susah payah tlg bwk blk kl…hehehe….n tak lupa aunty nad sbb tlg bahagi2 kan parcel tu.(mudah keje shy :P)

kira blk dr dion terus singgah kt area klcc n drop by kt ofc acik oren utk pass kan kat dia coklat dia…acik oren, apekah ini bole dikira sebagai adiah besday awk? sure sronok sbb acik oren dapat adiah cekelat oren kan??wahhhh…berapa byk oren da ni??…eh tpi kan cekelat oren ni mmg sedap kan acik oren?? yg klakanye, ada cara la nk makan coklat ni…ikut kata ibu kaseh, kita kene baling dulu box coklat utk ceraikan isi2 kt dlm tu. awk nk tau tak ape yg kitorang buat?? kitorang siap amek pisau oke sbb nak ceraikan satu2 ‘isi’ oren tu..wakakakakakaka……sayang sgtla dengan rupa dia yg comel tu…nk makan pun sayang tau!..huhuhuuuu….

again….time kasih Kaseh and family!!!

eh baru prasan gambar2 adelah sgt besar tp malas la pulak nk edit blk….hampunnssss yea…

apekah delay itu satu petanda?? part 2

ok..entry ini adalah rentetan dr entry sebelum ni.

beberapa org kwn sgt teruja¬†bila baca entry ini. bertalu2 ym bertnya soklan yg ala2 “shy pregnant ke?” ataupun “qistina nk dpt adik ke”

so here’s goes the result:

resultnye
resultnye

resultnye adelah sgt mengecewakan!!!…sy and hubby sgt excited nk tau hasilnye smp tak sempat2 nk tggu pagi esoknye. blk keje tu trs singgah farmasi, smp je rumah semangat n gigih ni p bilik air…aleh2 -ve???… hurm….mcm tak bole caye je result ni???

maka, pg td kami telah ke hospital az-zahra¬† (gigih kan pepagi kul 8 dah terpacak depan spital??)bila ckp ngn doktor yg period sy delay, doktor terus suruh sy wat pregnancy test tanpa sempat sy betau yg test sy mlm kemarin adalah -ve. tapi bila tgk result pun,hurm…. adelah…… -ve jugakkkkssss…….¬†pelik la, sbb¬†period sy tak penah delay smp 7hari¬†mcm ni.

sy tnya doktor, dia ckp buat masa skg ni jgn ambil apa2 ubat or pil utk kasi period keluar dulu. kene tggu dlm seminggu lagi then if tak period jugak, kita wat pregnancy test lagi skali. dia ckp lg, maybe if sy pregnant pun, hcg hormon dlm badan is still very mild thats why kita tak nmpk resultnye. 

so chances sy sekarang ni adalah 50-50. sy sgt runsing bila tgk perut yg sgt bloated; extra ordinary!! adatla kan org tua2 ckp , if ‘kawan baik’ nk dtg, mmg perut mcm tu. tp in my case, ini adalah sgt pelik.

maka kawan2, siapa2 yg membaca or tersinggah kt page¬†ni,(walau pun sy tau tak ramai yg baca..hehehe) if¬†anda anda sudi memberikan pendapat/pandangan or dun’t mind to share¬†ur experience/knowlegde, kindly drop me a line yea….pendapat anda sgt dihargai.

***tak sanggup rasanya menunggu dlm dilema mcm ni!!!!*** 

 

apekah delay itu satu petanda??

oke, period saya bulan ini adalah delay..patut2 period dlm 7 or 8hb mcm tu. tp ni dah 13hb tak period lagi. tak penah delay smp 5 hari mcm ni.

apekah ini mmg satu petanda not really a baby qistina mau dpt adik??

saya adelah sgt tak sabar nk tggu masa balik ni…nk beli pregnancy test, mau wat itu test.

ooowhhhhhh…tick…tock..tick…tock…..br jam 6.39pm…..lg 21 minit ni….aduhhh masa….

Hello world!

hurm…at last tercapai gak hasrat aku nk berjinak-jinak ngn dunia blog ni.

so aku harap lepas ni rajin la aku nk blogging tetiap hari..

dengan ini, i’m welcoming myself to this blogsphere

sebagai permulaan, aku tepek pic baby aku. time ni dia baru je 1hari!