apekah delay itu satu petanda?? part 2

ok..entry ini adalah rentetan dr entry sebelum ni.

beberapa org kwn sgt teruja bila baca entry ini. bertalu2 ym bertnya soklan yg ala2 “shy pregnant ke?” ataupun “qistina nk dpt adik ke”

so here’s goes the result:

resultnye
resultnye

resultnye adelah sgt mengecewakan!!!…sy and hubby sgt excited nk tau hasilnye smp tak sempat2 nk tggu pagi esoknye. blk keje tu trs singgah farmasi, smp je rumah semangat n gigih ni p bilik air…aleh2 -ve???… hurm….mcm tak bole caye je result ni???

maka, pg td kami telah ke hospital az-zahra  (gigih kan pepagi kul 8 dah terpacak depan spital??)bila ckp ngn doktor yg period sy delay, doktor terus suruh sy wat pregnancy test tanpa sempat sy betau yg test sy mlm kemarin adalah -ve. tapi bila tgk result pun,hurm…. adelah…… -ve jugakkkkssss……. pelik la, sbb period sy tak penah delay smp 7hari mcm ni.

sy tnya doktor, dia ckp buat masa skg ni jgn ambil apa2 ubat or pil utk kasi period keluar dulu. kene tggu dlm seminggu lagi then if tak period jugak, kita wat pregnancy test lagi skali. dia ckp lg, maybe if sy pregnant pun, hcg hormon dlm badan is still very mild thats why kita tak nmpk resultnye. 

so chances sy sekarang ni adalah 50-50. sy sgt runsing bila tgk perut yg sgt bloated; extra ordinary!! adatla kan org tua2 ckp , if ‘kawan baik’ nk dtg, mmg perut mcm tu. tp in my case, ini adalah sgt pelik.

maka kawan2, siapa2 yg membaca or tersinggah kt page ni,(walau pun sy tau tak ramai yg baca..hehehe) if anda anda sudi memberikan pendapat/pandangan or dun’t mind to share ur experience/knowlegde, kindly drop me a line yea….pendapat anda sgt dihargai.

***tak sanggup rasanya menunggu dlm dilema mcm ni!!!!*** 

 

Advertisements

5 Responses

  1. salam shy…i pon tumpang excited nk tau result tu…hmmm..tkpe…like wut the doc said…tunggu dlu seminggu..biasala perempuan ni…hormon tk selalu stabil kn? insyaallah…kalao ada rezeki tu…tetap ada:)
    kalao tak…maknanya kena usaha lebey lg la tuh;))
    take care dear!!
    p/s: btw…sape yr long lost fren yg sama nama ngn i?curious gak nk tau?

    ezira

  2. taper, tunggu dulu kan.. 😉

    tapi macam i dulu, about seminggu lebih baru line tu nak ada. tapi i dapat agak, sebab my cycle memang sentiasa sharp on 30 days basis. memang tak pernah jadi 31 hari, so bile miss sehari rasa macam owh owhh.. =P

  3. memang wey lepas beranak kan, period aku dulu datang tunggang langgang sket sampai every month aku ingt aku pregnant..

    takpellaa..kalau ade rezeki adela kan..

    take care..:)

  4. hai, salam kenal. im new blogger also. hope u dont mind. normally if tested said -ve, no chance to +ve but kuasa Allah, no one knows. by de ways, i doakan usaha u berhasil. good luck….

  5. ezra: hehe..betul la apa u ckp tu, maybe its due to in balance hormon.. byk sgt pikir kot…u doa-doa la ada rezeki kitorang k?..
    my fren tu nama dia nurzira ..my mate time study dulu..dah nk sm kan nama korang?

    shila: i mmg sgt excited nk tau result, tak sabar la nk tggu lama-lama smp 2wiks.. huhu…aritu time tak period mmg dah owhh..owhh pun….heheh
    btw, thx coz sudi share ur opinion here! 🙂

    azza: seyes ko igt every month ko period?…sgt neves kalo camtu kan?..hahaa..
    aku lps stop bf qistina,so far tak penah lagi period delay. tu yg wat aku curious tu babe.
    ko pun doa-doa la ada rezeki aku k?

    ann: hi ann, thx coz sudi singgah blog saye…sy pun br jgk nk blogging2 ni…
    so, lets make the blogging community merrier!!! 😀
    thx for ur prayer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: