Birthday here and there

Isnin lepas kami telah ke IKEA untuk perjimbaan sebelum puasa dan juga untuk meraikan birthday cik zura. It’s a pre-birthday celebration actually 🙂

Tak mau citer pjg2 sgt sbb xde idea.. 😛

So kita layan gambar je nnti yea?…

Ooopsss…btw, something unexpected happened time kitorang otw ke Ikea; tiba2 keta zura mati tgh-tgh alam, slmt sempat drive ke bahu jalan! Tengok-tengok temperature kereta dah

HIGHHHHH…..giler cuak sume org time tu…skali tgk2 rupanya sbb penutup radiator tak tutup daaa!!!!

Satu yang pasti, selamat la kitorang time tu ada kat dalam UM, betul2 dekat traffic light Dewan Tunku Canselor tu ha. Konon nak ikut situ sbb nk lalu short-cut; boleh keluar terus kat gate damansara so tak payah la lalu kerinchi link sbb nk ngelat tol. 😛  Kalau la dibuatnya ada tgh2 hiway, keta mati tgh jalan gitu, agak azab eyh nk tolak??mana lagik nk cari air bagai.hehe..

Maka 2 trip jugak saya & adik zura; mina ke toilet utk ambil air kasi radiator tu penuh balik.

Smp je kat Curve, kami pegi beli tiket dulu kt cineleisure. Tak lama lepas tu acik oren ngn anak buah dia yg baru lepas baik dari H1N1 tu pun smp. So trs la snap gambar dulu 2-3 keping then baru masuk cinema. Kami telah menonton movie Aliens in the Attic. Aduhhhhh….nk pecah perut kitorang gelakkkkkk….lawakkkk tak ingat punya…overall sgt fun la movie tu. Recommended kalo nk bawak budak kecik coz kami yg besar ni pun tgk ketawa berbahak-bahak…

                                                                                                488225_1020_A                

Lepas menonton wayang gambar (ayat skema kan?), kami terus ke Ikea utk menikmati meatball kt situ pulak. Sebelum ke café ikea, sy telah singgah ke sini utk membeli cupcakes sebagai desert nnti.


 

Owh pada hari ini, 19 Ogos ada lah birthday 2 orang yg rapat dengan saya iaitu Nisa; adik saya dan juga Azura; ofcmate saya.

Last but not least, mari kita nyanyi sama-sama

                Happy birthday to you,

                Happy birthday to you,

                Happy birthday to Nisa and Zura,

                Happy birthday to you!!!!!

“semoga koraqng berdua panjang umur, murah rezeki, cepat kahwin and bahagia dunia akhirat..aminnn”

 

Ini adalah present yg saya bagi utk depa-depa berdua ni

 

Nisa dapat yg ini:

                                                                 verawangperfume                     

 

Zura pulak dapat yg ini:

                                                                                   jlopez_deseo-perfume          

 

***hopefully anda-anda yang telah diraikan pada hari tersebut gumbira yea?***

Advertisements

13 june 2009

sabtu lepas, kami semua p ke rumah iskandar n masita. diorang ni blk bercuti ke malaysia sbb kebetulan abang masita nk kawen, so alang2 dah balik tu, kitorang pun tak lepas kan peluang to pay them a visit.

rancangan awl sblm mereka blk tu, sbnrnya masita nk ajak g picnic kt memana air terjun kt kl ni mcm kt hulu langat la yg lg dekat ngn kitorang sume. tp plan tu kene cancel disebabkan cuaca dkt KL yg tak menentu sekarang ni. tambahan pulak takut tak sempat, terkejar2 n takut anak masing2 tak selesa. al maklum la, kitorang ni dah lama tak jumpa, so of course la byk mende nk diborakkan, gosip2 bagai, to catch up everyone n everything that we missed out.

finally, masita suggest agar acara lepakking di buat kt rumah diorang je, so kalo penat anak2 bole tido n selesa la utk budak2 ni. yg mak-mak n acik2 pulak bole la berborak sakan smbil landing2…ehehee…

waktu yang dijanji adalah dlm pukul 11am – 12pm dtg lepak. tp kitorang 1pm still kt rumah lagik..sowi la tuan rumah yea, bkn kami takmo dtg lebih awl, tp Mr Hubs kene standy hari jumaat ptg tu smp la ke sabtu pagi, pukul 5pagi br dia abes standy. So blk rumah pagi tu, dia qada’ tido dulu, shy nk kejut pon mcm kesian lak kt dia. jangan la kitorang janji mcm ke*i*g melayu ek? kelewatan amatlah dikesali.

smpi2 je rumah masita, tgk sume org dah ada…mereka2 adalah terdiri daripada wani; yg dtg ngn adik dia nama tak igt sapa, zura jugak bwk adiknye mina, wati yg br blk dr jepun pun ada, dia dtg dgn min dee our ex-colleague. tp tuan rumah aka iskandar xde la pulak, pergi kenduri kahwin kawan dia rupanya so Mr Hubs terpaksa la jadi kumbang sekejap kt situ. lucky dia dah kenal n bole kata mix around quite well la jugak ngn budak2 ofc ni kan?..so takde la rasa tersisih sgt bila kitorang berborak tu.

smpai2 je seperti biasa, perut kene isi dulu ye kengkawan. lepas salam2 dgn sume org, we’re off to the dining table…konsep makanan hari tu adalah pot luck yea..maka masing2 kene la bwk apa2 yg patut kan. wahhhhh meriah betul makanan. wani bwk nasi tomato yg yong dia masak, rendang tok all time-favorite kitaorang budak2 ofc ni, mak dia terror masak rendang wooo…heavennn i tell u…dal telur juga adelah di sponsor oleh wani…ehe.. zura pulak dipaksa rela utk bwk ayam masak merah.. mak dia yg masak la tapi..eheh..tuan rumah sediakan air,carbonated drinks pun ada, buah-buahan juge puding custard tak silap..amatla sedap di makan sebagai desert..heavannn jugakkkk..haha..wati n min pulak bwk junk food utk kudap kudap

ha..kami bwk apa??hehe..sy bwk mende yg senang je la…xde masa nk msk2 pagi tu. kitorang singgah je supermart kat area uma is tu beli drummets n nuggets je. itu yg paling senang n cepat. lps magrib tu, smbl2 lepak borak, p la goreng nuggets n drummets tu…hamboi2…igt kan tak laku, sbb bajet sume dah kenyang kan..aleh2 mcm goreng pisang panas la pulak…hihi…tak rugi kitorang suggest nk bwk kan?..

lepak punya lepak, borak punya borak…sedar tak sedar dah mlm sgt dah rupanya…maka kene la kitorang undur diri…

jgn la smp tuan rumah sound pulak kan?…”tak reti2 dah mlm ke?”…nnti mana nk letak muka pulak kan?..huhu….

kejap sgt masa berlalu la…tak puas betul spend masa ngn geng2 yg best ni….budak2 bujang tu gerak blk dlm pkl 10 kot, kitorang pulak dlm pukul 11pm.

all in all….masa yg dispend hari tu mmg la sgt bestttt… tak sabar nk tggu is n masita juga kaseh blk thn depan! time tu nnti kaseh n qistina dah besar da, so bole la depa geng sama2..ehe..

abaikan expressi muka ku itu

abaikan expressi muka ku itu

 

 

MSK get 2 gather

14 june09
banner

Perghhhhh….akhirnya dpt jugak nk update blog ni…dr sehari ke sehari asik tertangguh je jadinya… Cerita yg panas,hangat sensasi pon dah jadi ala2 suam2 kuku je la ni..tp apa pun, saya masih tetap bersemangat jugak nk update apa aktiviti kami pada weekend yg lepas… Heheee…

Ha…nmpak banner kt atas tu kan??kalau nk tau…itu la aktiviti kami pagi ahad lepas yg dianjurkan oleh mommy lyna aka mysuperkids. Walau pon pada mulanya saya adalah sgt excited nk join itu gathering, tapi on second thought tetiba rasa segan yg amat, sebab tak kenal sesiapa pun except mommy lyna!! Tapi bila dah campur tolak bahagi darab sume, tambahan pulak Bi xde halangan, maka misi diteruskan jugak… kat bawah ni chronology@sinopsis apa yg berlaku sepanjang pagi tu:

6.45am – br terjaga(akibat keletihan yg amat sbb hari semalam aktiviti berjimba kt uma masita). Bgn2 terus p dapur. Gigih tu pi goreng drummet n nuggets walaupon bgn lambat, sbb dah janji ngn lyna nk bwk mende2 tu.. nama pun potluck kan? Tak syok la kalo kita dtg makan je kan?…mana nk letak muka weyyy??

9.00am – baru siap2 nk bertolak dr rumah..bajet2 mmg akan missed la gath tu…coz kami delay satu jam dr jadual. Tp tetap gak semangat nk pegi ni..hihi

10.00 – kami selamat smp ke tasik s.alam tu….nampak la 2-3 bloggers jugak yg baru smpi, happy sebab bukan kitorang je yg lmbt so takde la malu sgt

Lepas salam2 ngn tuan rumah n 1-2 bloggers yg ada sebelah2 kitorang tu, maka kami cr port nk landingkan tikar..nk picnic kata kan? Dah dapat port baek, kami isi perut la apa lagik…sgt lapar oke?…maka perut haruslah di isi dulu. Makanan sgt la byk, smp tak tau nk pilih yg mana, sume adalah sedap2 juge J

si comel

IMG_1110

hafiy dan abiynye; zainul

papa wat apa tu ek?

papa wat apa tu ek?

Kan td dah ckp yg kitorang ni dtg lmbt, maka ice breaking session kitorang melepasss..mmg lagi la malu2 kucing! Tp itu tak dijadikan alasan utk tak enjoy gath ni..

Time games tu saya pulun habes-habesan. Plg best time games utk family tu..enjoy sgt la… cik yaya yg conduct game ni dimana kaum ibu kene kumpul satu grup, begitu jugak ngn kaum bapa..game tu aku tak tau nama dia, tp yang pasti kene peluk each other mengikut arahan yg yaya bagi..

IMG_1128

time ni ibu-ibu still ramai yg blm dismiss dr game peluk-peluk ni..

IMG_1129

tu dia...jom kita pakat ramai2 cr geng nk peluk sebelum kene buang dr game ni..

geng ayah2 tggl 3-4 kerat ni je. papa pulak dah kene dismiss..haha

geng ayah2 tggl 3-4 kerat ni je. papa pulak dah kene dismiss..haha

Lepas habes game2 sume, sesi beramas mesra bagai, tiba lah masa nk blk..tp before bersurai tu wajib la acara bergambar kan?…akan jadi peristiwa “Hari Ini Dalam Sejarah” bagi saya n juga blogger2 di MSK gathering ni nnti. =)

antara blogger2 yg hadir

antara blogger2 yg hadir

saya bersama azzamoro

saya bersama azzamoro

cheeky qistina

cheeky qistina

3 of us

3 of us