shopping

hehehe…tajuk nk gempak je kan?….padehal takde apa pun.

entry ni entry selingan je disebab kan blog ni dah bersawang sgt da…

utk ibu kaseh yg nk tgk pic latest qistina, shy tak up pic dulu, so awk tgk la vid ni je dulu k?

nnti free kita up pic dia pulak k?

vid ni kita amek time p shopping raya aritu, 1st time lepas kan dia berjln sendiri camtu kt public sejak2 dia dah pandai jln ni.

amboiiiii bukan main excited lg ank mummy ni tau!! smp org yg lalu lalang sume terpksa benti nk bg laluan kt vip kecik ni.

qistina pun mmg seronok hari tu, dr pg smp petang dok tawaf satu klcc shopping barang2 n baju raya dia. risau jugak kalo2 dia wat perangai bila penat sbb lama sgt dlm mall, tp alhamdulillah dia ok. dah boring dok dlm stroller, kitorang gilir2 dukung ataupun biarkan dia free je berjln, tp mmg most of the time dia nk berjalan je la, al maklum la budak baru dpat kaki la katakan 😛

p/s: “ok ibu kaseh, tu je update qistina kali ni, jgn rindu2 qis lagi ok?

luv u,

qistina”

Advertisements

Salam Ramadhan 1430H/2009M

rasanya masih belum terlambat untuk saya memberi ucapan kepada semua.

Selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada semua!
saya memohon maaf jika ada tersalah silap atau terkasar bahasa@perbuatan kepada anda anda dan anda.

selamat menunaikan ibadah puasa, selamat menunaikan solat tarawikh, juge selamat beramal!
semoga ramadhan tahun ini lebih memberi erti kepada kita semua.

self note: mati la saya masih tak sempat habis ganti puasa thn 2007! harus kene fidyah lagik!!

Birthday here and there

Isnin lepas kami telah ke IKEA untuk perjimbaan sebelum puasa dan juga untuk meraikan birthday cik zura. It’s a pre-birthday celebration actually 🙂

Tak mau citer pjg2 sgt sbb xde idea.. 😛

So kita layan gambar je nnti yea?…

Ooopsss…btw, something unexpected happened time kitorang otw ke Ikea; tiba2 keta zura mati tgh-tgh alam, slmt sempat drive ke bahu jalan! Tengok-tengok temperature kereta dah

HIGHHHHH…..giler cuak sume org time tu…skali tgk2 rupanya sbb penutup radiator tak tutup daaa!!!!

Satu yang pasti, selamat la kitorang time tu ada kat dalam UM, betul2 dekat traffic light Dewan Tunku Canselor tu ha. Konon nak ikut situ sbb nk lalu short-cut; boleh keluar terus kat gate damansara so tak payah la lalu kerinchi link sbb nk ngelat tol. 😛  Kalau la dibuatnya ada tgh2 hiway, keta mati tgh jalan gitu, agak azab eyh nk tolak??mana lagik nk cari air bagai.hehe..

Maka 2 trip jugak saya & adik zura; mina ke toilet utk ambil air kasi radiator tu penuh balik.

Smp je kat Curve, kami pegi beli tiket dulu kt cineleisure. Tak lama lepas tu acik oren ngn anak buah dia yg baru lepas baik dari H1N1 tu pun smp. So trs la snap gambar dulu 2-3 keping then baru masuk cinema. Kami telah menonton movie Aliens in the Attic. Aduhhhhh….nk pecah perut kitorang gelakkkkkk….lawakkkk tak ingat punya…overall sgt fun la movie tu. Recommended kalo nk bawak budak kecik coz kami yg besar ni pun tgk ketawa berbahak-bahak…

                                                                                                488225_1020_A                

Lepas menonton wayang gambar (ayat skema kan?), kami terus ke Ikea utk menikmati meatball kt situ pulak. Sebelum ke café ikea, sy telah singgah ke sini utk membeli cupcakes sebagai desert nnti.


 

Owh pada hari ini, 19 Ogos ada lah birthday 2 orang yg rapat dengan saya iaitu Nisa; adik saya dan juga Azura; ofcmate saya.

Last but not least, mari kita nyanyi sama-sama

                Happy birthday to you,

                Happy birthday to you,

                Happy birthday to Nisa and Zura,

                Happy birthday to you!!!!!

“semoga koraqng berdua panjang umur, murah rezeki, cepat kahwin and bahagia dunia akhirat..aminnn”

 

Ini adalah present yg saya bagi utk depa-depa berdua ni

 

Nisa dapat yg ini:

                                                                 verawangperfume                     

 

Zura pulak dapat yg ini:

                                                                                   jlopez_deseo-perfume          

 

***hopefully anda-anda yang telah diraikan pada hari tersebut gumbira yea?***

Happy Anniversary B!

 

Happy anniversary b!!!!!

 

I think it’s still NOT too late to blog about this. 😀

Yes, as the entry titled, it’s our 2nd wedding anniversary this month. To be exact it was on 07/07/2009.

So it is indeed not too late eyh? To commenced the anniversary, we planned for our 2nd honeymoon too!. Yes, 2nd honeymoon for the 2nd anniversary :p

But first of all let me post our wedding piccas here, the 1st honeymoon and followed by the 2nd one which was recently  

*

*

*

time nikah

batal air sembahyang

 

berarak

berarak

 

reception n cuppies

reception n cuppies

 

the clans

the clan

 

@ kuta beach, bali

@ kuta beach, bali

 

us

us

 

the lovers

the lovers

 

imm sukhumvit bangkok

imm sukhumvit bangkok

 

boat cruise @ chao phraya river

boat cruise @ chao phraya river

 

anniversary dinner @ chaweng beach

anniversary dinner @ chaweng beach

 

my heart & soul

my heart & soul

 

heheeee

heheeee

 

i L0Ve you to bits honey!

i L0Ve you to bits honey!

 

the so called backpackers

the so called backpackers

from him to her :)
from him to her 🙂
*
*
*
*
*

 “Just so you know B, how i LOOOVVEEE you soooo muchhhh!!!!!!!!!!! till the end of my lifeeee…

you are my heart and soul, my best friend, my sparring partner, my tension released buddy, my ups n down mate and my etc etc etc…the list goes on and on…”
*
*
*
i prays for our happiness; world and eternity
ameen…
isterimu

Baby qis 1st haircut

3 july 2009

Mula-mula sekali, sorry kalo entry kali ni asik2 citer pasal qistina. Heheee…bkn apa, kejadian berlaku dah lama cuma xde masa nk update blog ni. Kali ni mummy qada’ sume cite psl qis before mummy citer psl gate away mummy n papa ok? Before mummy n papa p bercuti haritu, kami semua ke saloon utk potong rambut. Atas nasihat beberapa orang, kami tak jadi nk botakkan kepala si kecik ni sbb mereka cakap rambut baby mmg begitu, kecik2 ni mmg tak lebat nnti dah besar dia akan jadi ok. Maka kami pun decide utk trim je rambut bb qis.

 Petang tu, lepas amek maklang blk keje,kita terus shoot ke pandan indah. Bergegas naik highway bagai, tapi hampesss..tak tau kenapa hari tu satu KL jln sume jammed. Aduhhh sakit otak n kepala ok?.. dah lama pegi balik keje tak penah jumpa jalan jammed, aleh2 masuk KL bole sangkut lak haritu. Betul2 menduga kesabaran; bukan apa, risau kalau2 saloon tu tutup pulak. Naseb kami mmg baik haritu sbb smp saloon tgk2 customer ramai, so ada harapan lagik. Masuk saloon, kene tggu 5min je walaupon ramai org, nasib baik!

Amoi tu potong rambut papa dulu. Sementara tggu papa siap, qis poopoo la pulakkkk…so mummy pun cuci n buatkan susu utk qis supaya nnti senang kalo qis meragam mummy sumbat je botol tu..ehee.. habes turn papa, smp la turn qis pulak. Mula-mula qis ok je duduk kat kerusi tu. Bila cina tu start je pegang gunting n potong rambut kamu, adoyaiii… kamu punya la menangis satu kedai pandang ok? Yang lawaknya, kat mana amoi tu tuju gunting dia, kat situ la kamu ni nk pandang. Dah tu, tak ke payah amoi tu nk potong kan? Seksa ok?..last2 dpt trim rambut belakang n tepi2 je…mummy igt nk suruh amoi tu trim sket kamu punya fringe, tp tak bolela bila kamu asik meronta2 je…takut gunting tu masuk mata kamu pulak nnti.

Bila dah siap potong tu, turn mummy la pulak kan? Lepas tu elok je kamu duduk atas riba papa smbl makan biskut tiger; takde nanges2 lagik. Mummy sure kamu tgh lapar sbb smp 3 keping awk belasah ok?

Now kita layan picas n vid pulak.

 

mula2 ok lagi

mula2 ok lagi

dia nervous dah ni

dia nervous dah ni

shot dr belakang

shot dr belakang

tgk mummy pulak

tgk mummy pulak

laparnya dia

laparnya dia

qis wit papa

qis wit papa

Baby Qis dengan spaghettinya

20 June 2009

 

Video ni dirakam semasa mummy, tok ma and baby qis berjumpa dgn my ex-aunty, Busu Bibah.

Time ni qis beriya-iya nk makan sendiri, tak mau mummy suapkan kamu. Disebabkan tak nak keadaan jagi huru hara, so I let you to eat by yourself.

Sudahnya bukan kamu yg makan semua, mummy yakin 80% spag tu bib kamu n meja yg makan! Hahaa… tak kesah la kan, janji kamu happy! 🙂

Now kita layankan vid tu ok?

 

yeahhh

yeahhh

 

suke yea?

suke yea?

DSC00609

nyumm nyumm

DSC00608

kita makan lagik!!

 

13 june 2009

sabtu lepas, kami semua p ke rumah iskandar n masita. diorang ni blk bercuti ke malaysia sbb kebetulan abang masita nk kawen, so alang2 dah balik tu, kitorang pun tak lepas kan peluang to pay them a visit.

rancangan awl sblm mereka blk tu, sbnrnya masita nk ajak g picnic kt memana air terjun kt kl ni mcm kt hulu langat la yg lg dekat ngn kitorang sume. tp plan tu kene cancel disebabkan cuaca dkt KL yg tak menentu sekarang ni. tambahan pulak takut tak sempat, terkejar2 n takut anak masing2 tak selesa. al maklum la, kitorang ni dah lama tak jumpa, so of course la byk mende nk diborakkan, gosip2 bagai, to catch up everyone n everything that we missed out.

finally, masita suggest agar acara lepakking di buat kt rumah diorang je, so kalo penat anak2 bole tido n selesa la utk budak2 ni. yg mak-mak n acik2 pulak bole la berborak sakan smbil landing2…ehehee…

waktu yang dijanji adalah dlm pukul 11am – 12pm dtg lepak. tp kitorang 1pm still kt rumah lagik..sowi la tuan rumah yea, bkn kami takmo dtg lebih awl, tp Mr Hubs kene standy hari jumaat ptg tu smp la ke sabtu pagi, pukul 5pagi br dia abes standy. So blk rumah pagi tu, dia qada’ tido dulu, shy nk kejut pon mcm kesian lak kt dia. jangan la kitorang janji mcm ke*i*g melayu ek? kelewatan amatlah dikesali.

smpi2 je rumah masita, tgk sume org dah ada…mereka2 adalah terdiri daripada wani; yg dtg ngn adik dia nama tak igt sapa, zura jugak bwk adiknye mina, wati yg br blk dr jepun pun ada, dia dtg dgn min dee our ex-colleague. tp tuan rumah aka iskandar xde la pulak, pergi kenduri kahwin kawan dia rupanya so Mr Hubs terpaksa la jadi kumbang sekejap kt situ. lucky dia dah kenal n bole kata mix around quite well la jugak ngn budak2 ofc ni kan?..so takde la rasa tersisih sgt bila kitorang berborak tu.

smpai2 je seperti biasa, perut kene isi dulu ye kengkawan. lepas salam2 dgn sume org, we’re off to the dining table…konsep makanan hari tu adalah pot luck yea..maka masing2 kene la bwk apa2 yg patut kan. wahhhhh meriah betul makanan. wani bwk nasi tomato yg yong dia masak, rendang tok all time-favorite kitaorang budak2 ofc ni, mak dia terror masak rendang wooo…heavennn i tell u…dal telur juga adelah di sponsor oleh wani…ehe.. zura pulak dipaksa rela utk bwk ayam masak merah.. mak dia yg masak la tapi..eheh..tuan rumah sediakan air,carbonated drinks pun ada, buah-buahan juge puding custard tak silap..amatla sedap di makan sebagai desert..heavannn jugakkkk..haha..wati n min pulak bwk junk food utk kudap kudap

ha..kami bwk apa??hehe..sy bwk mende yg senang je la…xde masa nk msk2 pagi tu. kitorang singgah je supermart kat area uma is tu beli drummets n nuggets je. itu yg paling senang n cepat. lps magrib tu, smbl2 lepak borak, p la goreng nuggets n drummets tu…hamboi2…igt kan tak laku, sbb bajet sume dah kenyang kan..aleh2 mcm goreng pisang panas la pulak…hihi…tak rugi kitorang suggest nk bwk kan?..

lepak punya lepak, borak punya borak…sedar tak sedar dah mlm sgt dah rupanya…maka kene la kitorang undur diri…

jgn la smp tuan rumah sound pulak kan?…”tak reti2 dah mlm ke?”…nnti mana nk letak muka pulak kan?..huhu….

kejap sgt masa berlalu la…tak puas betul spend masa ngn geng2 yg best ni….budak2 bujang tu gerak blk dlm pkl 10 kot, kitorang pulak dlm pukul 11pm.

all in all….masa yg dispend hari tu mmg la sgt bestttt… tak sabar nk tggu is n masita juga kaseh blk thn depan! time tu nnti kaseh n qistina dah besar da, so bole la depa geng sama2..ehe..

abaikan expressi muka ku itu

abaikan expressi muka ku itu